INFOPEKA informira, svetuje, izobražuje, spodbuja, podpira in zagovarja BREZPLAČNO!

INFORMIRANJE

Dnevno zbiramo in ti brezplačno posredujemo aktualne, zanesljive, točne, uporabne in popolne INFORMACIJE, pridobljene iz različnih virov, iz naslednjih področij:

 • – formalno in neformalno izobraževanje,
 • – štipendiranje,
 • – zaposlovanje,
 • – prostovoljsko delo,
 • – prosti čas,
 • – kultura,
 • – pomoč v stiski,
 • – zdravje,
 • – mobilnost mladih,
 • – mladinski turizem,
 • – šport in rekreacija,
 • – stanovanjska vprašanja,
 • – duhovnost,
 • – socialno, zdravstveno in pravno varstvo,
 • – zagovorništvo in drugo.

Če iščeš evropske informacije s področja mobilnosti mladih, izobraževanja, usposabljanja, prostovoljnega dela…, ti lahko preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK poiščemo hitre in natančne odgovore iz prve roke.

Informiramo in v povezavi z informacijami svetujemo tudi staršem, učiteljem, mladinskim in strokovnim delavcem…

Spodbujamo in zagotavljamo varstvo tvojih pravic, da si informiran/a, se svobodno odločaš, si socialno, zdravstveno in pravno varen/a, se lahko izobražuješ in šolaš in se uspešno vključuješ v sodobno komunikacijsko družbo, kar vse prispeva h kakovosti tvojega življenja. Pravica, da si informiran/a, ti omogoča, da spoznaš možnosti, ki so ti na voljo, in priložnosti, da najdeš svojo pot k samostojnosti.

Najdemo ti pravo informacijo, to pa še ni vse!

Nudimo varen PROSTOR za opravljanje domačih nalog in druženje, uporabo RAČUNALNIKA z dostopom do interneta za srfanje po internetu, pisanje seminarskih in diplomskih nalog, dopisov, prošenj za zaposlitev… Wireless dostop.

V ČITALNICI ti nudimo dostop do revij, časopisov, strokovne literature, stripov, knjig, ki si jih lahko tudi izposodiš. V KNJIŽNICI TETE ROSE pa nate čaka kakovostna literatura s področja teorije in prakse civilnodružbenih gibanj, upora, kritične misli in spodbujanja radikalnih družbenih sprememb.

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles. Happy Hippy, In vendar se vrti, Knight Rider, Pink Green Mamma in Pikapolonca čakajo nate.

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »VARNO TOČKO« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

Pa tudi to še ni vse!

IZOBRAŽEVANJE

Podpiramo razvijanje tvojih ustvarjalnih potencialov, spodbujamo pridobivanje novih znanj, veščin in praktičnih izkušenj in ti omogočamo prijetno druženje v izobraževalnih in  ustvarjalnih  DELAVNICAH.

Posebej te vabimo, da se udeležiš delavnic in seminarjev »SPODBUJANJE KRITIČNEGA ODNOSA MLADIH DO INFORMACIJ«, skozi katere se učimo pri sebi razvijati zmožnost kritične pismenosti, kar pomeni tako zmožnost kritičnega branja informacij in različnih manipulativnih besedil kot tudi zmožnost samostojnega ustvarjanja besedil, s katerimi lahko aktivno in odgovorno sodelujemo v družbi v različnih kontekstih.

Prav tako skozi leto nudimo pester program NEFORMALNIH IZOBRAŽEVANJ za mladinske, pedagoške in svetovalne delavce ter vse, ki živite in delate z mladimi.

Morda že po prvih dneh guljenja šolskih klopi veš, da ti učenje določenih predmetov dela preglavice. Predlagamo in te vabimo, da nam čim prej sporočiš svoje težave in želje, saj ti lahko tudi v letošnjem šolskem letu nudijo POMOČ PRI UČENJU naši marljivi in prizadevni prostovoljci. Seveda brezplačno. Če pa naloge raje rešuješ s sovrstniki, te veseli branje, kreativno pisanje in pridobivanje novih veščin, te vabimo, da z nami rasteš skozi »TRAVNE BILKE«.

V kolikor bi rad sledil »STOPINJAM MESTA«, se nam pridruži pri različnih aktivnostih, skozi katere bomo osmišljevali mesto, razkrivali raznovrstnost življenja na ulicah, v parkih in za turiste ter za večino domačinov nenavadne mestne kotičke in tako opozarjali na dejstvo, da ima mesto poleg funkcionalne tudi družabnostne funkcije.

Pri nas lahko kupiš Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS, kamor vpišeš vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve.

STROKOVNO SVETOVANJE

Če svojo stisko utapljaš v hrani in se tvoje misli nenehno vračajo k preštevanju kalorij, pa ne veš, kako s tem prenehati, ponujamo strokovno podporo v SKUPINI ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI HRANJENJA. Izjemoma ti je na voljo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen / vabljena v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na PRIJATELJSKI, ZAUPEN IN HKRATI STROKOVEN POGOVOR.

PROSTOVOLJSKO DELO MLADIH ZA MLADE

Bolj radikalna kot je oseba, bolj polno vstopa v resnično življenje, ga spoznava in ga lahko spreminja. Ne  boji  se soočanj, ne boji se poslušati in videti razkritega sveta. Ne boji se srečevanj z ljudmi in ne boji se dialogov z njimi. Nima se za lastnika zgodovine in ne za lastnika ljudi. Nima se za osvoboditelja zatiranih, vendar je predana temu, da se bori ob njihovi strani.

Paulo Freire, brazilski pedagog in filozof

Če hočeš poslušati, videti, se učiti in spreminjati z nami, se nam pridruži pri opravljanju organiziranega PROSTOVOLJSKEGA DELA MLADIH ZA MLADE.

Program namenjen mladim med 14. in 29. letom starosti. Vabljene dijakinje in dijaki, študentke in študenti, zaposleni, brezposelni mladi, ki ste pripravljeni kot prostovoljci nuditi pomoč, vzpodbudo in podporo vrstnikom (mladi mladim) ter aktivno sodelovati pri oblikovanju in izvajanju mladinskih dejavnosti (aktivna participacija mladih).

Naša organizacija je podpisnica Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva, članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in koordinatorica lokalne mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«.

EVROPSKA PROSTOVOLJNA SLUŽBA

Če si se odločil/-a, da je čas za učenje novega jezika, pridobivanje novih prijateljstev, znanj in delovnih izkušenj, je Evropska prostovoljna služba (EVS) kot nalašč zate. Nudimo ti pomoč in podporo pri odhodu na opravljanje EVS v tujino, pri nas pa lahko spoznaš tudi tiste mlade, ki EVS opravljajo v naši organizaciji.

POMOČ IN PODPORA

Če želiš s prijatelji organizirati delavnico, potopis ali predavanje…, s katerimi bi rad svoje sovrstnike in širšo javnost spodbudil k razmišljanju in delovanju v smeri večje družbene pravičnosti, etične občutljivosti in odgovornosti do ljudi, živali in narave, ti nudimo tudi POMOČ IN PODPORO pri načrtovanju, pripravi in uresničevanju tvojih idej.

Zato POKLIČI, PRIDI ali MEJLAJ!

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov