Delavnica “Izgorevanje delavcev v službah pomoči”

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA v sodelovanju z Mrežo MaMa in ZPM Maribor vljudno vabi vse, ki delajo z mladimi, na  brezplačno delavnico g. Viljema ŠČUKE, ki bo v okviru jesenskega »Cikla izobraževanj za uspešno delo z mladimi«.

Delavnica: »IZGOREVANJE DELAVCEV V SLUŽBAH POMOČI«,

ki bo v ponedeljek, 4. 10. 2010, od 9:00 do 18:00 v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor, Razlagova ulica 16, 2000 Maribor.

Rok prijave: 27. september 2010

S predavanjem o poklicni izgorelosti želimo vsem, ki delajo z mladimi, nuditi priložnost seznanitve z omenjeno problematiko in njenim konstruktivnim reševanjem. Pri delu z mladimi smo uspešni in učinkoviti le toliko, kolikor znamo poskrbeti za zadovoljitev svojih potreb in za zadovoljstvo tako v poklicnem kot tudi v osebnem življenju.

Zdravnik, specialist šolske medicine in psihoterapevt g. Viljem Ščuka je borec proti izgorelosti. Raziskuje jo že 30 let in tudi sam se je srečal z njo, ko je kot direktor zdravstvenega doma končal na Kliničnem centru zelo blizu infarkta. Na delavnici bo g. Ščuka prisotne seznanil s svojimi ugotovitvami, spoznanji in nasveti, kako preprečiti in se izogniti izgorelosti. Sam je mnenja, da kdor nima pozitivne samopodobe, ne zahteva aplavza, kadar si ga zasluži, in v sebi molče potlači vse tegobe, komunicira na način, ki vodi v izgorevanje. To velja zlasti za Slovence, ki nas izgorelost stane četrtino milijarde evrov letno.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov