Javna debata “Delo za mlade!”

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, v sodelovanju z Mrežo MaMa, te v okviru nacionalnega projekta Delo za mlade!, vabi v sredo, 13. 10. 2010, ob 13:00, v dvorano Gustaf, Kulturni center Pekarna, na lokalni dogodek ki bo odprl temo zaposljivosti in zaposlenosti mladih v Mariboru.

Mladi, predstavniki gospodarstva in ostalih pristojnih služb bomo skupaj iskali odgovore na izzive, s katerimi se soočamo mladi pri vstopu na trg dela ter kaj konkretno bomo skupaj naredili, da stanje izboljšamo.

Rok prijave je 7. 10. 2010.

Program

Na 4-urnem srečanju bomo skušali predstaviti poglede in izzive mladih na področju zaposlovanja in zaposljivosti ter pogled in delovanje strokovnjakov s tega področja na lokalni ravni. Ta tematika je v zadnjem času vse aktualnejša, zato jo želimo skupaj z vami osvetliti in se vprašati, kaj lahko skupaj naredimo za izboljšanje stanja v lokalnih okoljih, s kakšnimi aduti že razpolagamo, nekatere pa bomo s pomočjo debate še odkrili ter na njih v mednarodnem letu mladih 2010/2011 gradili.

Ta dogodek je eden izmed 25 lokalnih dogodkov, ki bodo v mesecu septembru in oktobru v okviru nacionalnega projekta Delo za mlade! potekali po vsej Sloveniji. Ugotovitve lokalnih dogodkov bodo mladi predstavili relevantnim akterjem s področja zaposlovanja na nacionalnem dogodku v mesecu decembru.

Projekt Delo za mlade! v sodelovanju z mladinskimi centri in s podporo Programa Mladi v akciji v Sloveniji izvaja Zavod Mladinska mreža MaMa.

Lani zabeležena rekordna brezposelnost med mladimi

Mladi moramo pokazati, da nam ni vseeno in da je dostop do dela osnovna pravica mladega, zdravega in ambicioznega človeka, ki si želi ustvariti lasten dom in se ob primernem času osamosvojiti. Pokazati moramo, da se želimo uveljaviti na trgu dela in spreminjati sedanjost ter opozoriti, da je vprašanje dela za mlade ključno vprašanje, ki je namenjeno v razmislek in delovanje vsem v državi.

Mladi in netipične zaposlitve

Trenutno stanje v Sloveniji kaže, da je velik delež mladine zaposlen za določen čas, kamor spada tudi delo prek avtorskih in drugih pogodb. Pa se bomo s tem zadovoljili? Si na ta način lahko privoščimo kvalitetno in aktivno življenje?

Delo za mlade! nas čaka – Gremo v akcijo!

S spremembami je treba začeti po korakih, zato je lokalni dogodek projekta Delo za mlade! uvod v nadaljnje razmišljanje in delovanje na področju zaposljivosti mladih, ki se bo še letos razširilo s pomočjo regionalnih in nacionalnega dogodka. Sodelovati moramo v pogovorih, zagotoviti, da se sliši in upošteva naš glas. In temu je namenjen projekt Delo za mlade!

Projekt v sodelovanju z mladinskimi centri po Sloveniji in ob podpori Nacionalne agencije programa MLADI V AKCIJI izvaja Mreža MaMa. Pomeni pa organizacijo dogodkov, kjer se bomo srečali mladi in tisti, ki odločajo, kaj je treba storiti za izboljšanje področja dela in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Zdaj imaš priložnost, da poveš, kaj je tvoj izziv!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov