Šola za starše: »Kako pomagati otroku pri učenju?«

V Šoli za starše: »Kako pomagati otroku pri učenju?«, ki bo potekala v mesecu novembru, bodo starši dobili nasvete, kako pomagati otroku, da se nauči učiti, seznanjeni bodo z različnimi tehnikami, nasveti, vajami za večjo zbranost, boljše pomnjenje, dobili bodo osnovne informacije o možnih oblikah pomoči oziroma, kje poiskati pomoč, ko otroka pestijo učne težave ter z načini, kako se otroci učijo in kako otroka motivirati za učenje, s poudarkom na krepitvi lastne stabilnosti pri usmerjanju otroka za šolsko delo.

Šolo za starše vodi zunanja strokovna sodelavka, mag. Alenka Barbirič, prof. def., ped. spec.

Vabljeni starši in ostali bližnji otrok med 6. in 15. letom starosti. Naslednje srečanje bo v petek, 26. 11. 2010, ob 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Kadar opazujemo, kako se naš otrok muči s šolskim gradivom in sooča s šolskim neuspehom, mu močno želimo vsi mi, starši, pomagati. Včasih z njim sedimo in poskušamo razumeti zapletene matematične in zemljepisne pojme in naloge, včasih »brundamo« proti šoli in šolskemu sistemu, včasih poiščemo pomoč v obliki inštrukcij ali psihološke podpore, vedno pa lahko učenje ali mučenje s pridobivanjem informacij, opustimo. A naši otroci na žalost tega ne morejo narediti.

Kaj pravzaprav lahko naredimo, da jim bo enostavneje, lažje?

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov