Bogdan Armanu in Silvia Amancei (s.a.b.a.): Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost. / Kam iti? Kaj početi? in Zgodbe iz dežele Kapitala.

Oglej si zaključno predstavitev video eseja Zgodbe iz dežele Kapitala romunskega umetniškega dvojca.

Na fasadi Galerije K18 smo si v preteklih tednih že lahko ogledali grafično podobo Kam iti? Kaj početi? romunskega umetniškega dvojca Silvie Amancei in Bogdana Armanu.
Njun proces smo lahko spremljali tudi na naši spletni strani, kjer smo objavili serijo šestih kolažev, celoten cikel, ki je nastal v okviru rezidence na daljavo pa zaključujemo s spletno predstavitvijo video eseja Zgodbe iz dežele Kapitala.

Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost je tekoči projekt aktualnih rezidentov SobeZaGosteMaribor – Silvie Amancei in Bogdana Armanu, v okviru katerega preko različnih medijev (besedil, risb, fotografij, kolažev in filma) ponujata naracijo, ki namiguje na pluralnost prihodnosti. Med svojo spletno rezidenco sta projektu dodala novo poglavje, v katerem sta predstavila 3 intervencije: vizualno podobo na fasadi Galerije K18, serijo šestih kolažev ter video esej Zgodbe iz dežele Kapitala, ki bo objavljen na spletu. Našteti segmenti projekta so med sabo povezani in obenem delujejo samostojno ter ponujajo distopično refleksijo o življenju pod vplivom kapitalizma. V zadnjih letih je ritem kolizije dogodkov akceleriral razblinjanje posameznikovaga sentimenta udobja in varnosti celo v gospodarsko superiornih družbah. Človeška psiha je prežeta z revščino, delovno odtujenostjo, terorističnimi grožnjami in političnimi nemiri, nujnimi ekološkimi ukrepi in virološkimi grožnjami ter njihovim pospešenim ritmom pojavnosti. V tem kontekstu postane smrt edina gotovost, ki nas imobilizira z njeno pretečo grožnjo.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov