Silvia Amancei in Bogdan Armanu: Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost.

Vabljeni k ogledu projekta “Kam iti? Kaj početi?”, ki je nastal v okviru rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor. Sprehodite se mimo Galerije K18, na kateri boste našli intervencijo romunskega umetniškega dvojca, ali obiščite spletno stran, na kateri bomo vsak teden objavili dva nova kolaža in na koncu rezidence zaključno video delo.

Neljube možnosti. Skripte, scenariji in zgodbe. SABA-in pogled v prihodnost. je tekoči projekt aktualnih rezidentov SobeZaGosteMaribor – Silvie Amancei in Bogdana Armanu, v okviru katerega, preko različnih medijev (besedil, risb, fotografij, kolažev in filma), ponujata naracijo, ki namiguje na pluralnost prihodnosti. Med svojo spletno rezidenco sta projektu dodala novo poglavje naslovljeno Kam iti? Kaj početi?, ki vsebuje 3 nove intervencije:
(1) vizualno podobo na fasadi Galerije K18 (na ogled do 13. 12. 2020, na Koroški cesti 18);
(2) serijo šestih kolažev (po dva objavimo na teden na spletni strani
www.guestroommaribor.si/);
(3) video, ki bo objavljen na koncu rezidence (drugi teden v decembru)
.
Našteti segmenti projekta so med sabo povezani in obenem delujejo samostojno ter ponujajo distopično, risanki podobno, refleksijo o življenju pod vplivom kapitalizma. V zadnjih letih je ritem kolizije dogodkov akceleriral razblinjanje posameznikovaga sentimenta udobja in varnosti celo v gospodarsko superiornih družbah. Človeška psiha je prežeta z revščino, delovno odtujenostjo, terorističnimi grožnjami in političnimi nemiri, nujnimi ekološkimi ukrepi in virološkimi grožnjami ter njihovim pospešenim ritmom pojavnosti. V tem kontekstu postane smrt edina gotovost, ki nas imobilizira z njeno pretečo grožnjo. S projektom Kam iti? Kaj početi? skušata umetnika predstaviti to problematiko in vzpostaviti stik z gledalcem, osveščati o stanju v naši družbi in o nevarnostih, ki lebdijo nad nami.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov