Spoznajte rezidenta: Silvia Amancei in Bogdan Armanu

Pripravile_i smo spletni dogodek, v okviru katerega sta se predstavila aktualna gosta rezidenčnega programa – romunski umetniški par, Silvio Amancei in Bogdana Armanu.

V video predstavitvi sta govorila o njunih izbranih umetniških delih iz preteklosti ter o Unlovable prospects. Scripts, Screenplays and Stories, projektu, katerega razvijata v času mariborske rezidence.

Silvia Amancei (1991) in Bogdan Armanu (1991) sta umetniški dvojec iz Rumunije, ki živi in dela v Angliji. Leta 2015 sta končala magisterij na »George Enescu« Univerzi za umetnost (Fakulteta za vizualno umetnost in dizajn) v Iașiju. Njuna umetniška praksa se umešča na mejo med družbenimi vedami in vizualno umetnostjo skozi raziskavo metod in primerov, v katerih se lahko umetnost in načini umetniške prakse instrumentalizirajo z namenom preseganja možnosti razmisleka onstran kapitalistične stvarnosti in kreiranja (skupne) prihodnosti.

Posnetek lahko ogledate tukaj.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov