Spletna platforma Stigma

STIGMA je spletna platforma, ki združuje umetniške in neumetniške zvrsti LGBTQAI+ ustvarjalk_cev.

Spletna platforma je prostor različnih literarnih zvrsti (proza, poezija, članki, kolumne, eseji, intervjuji), vizualne umetnosti in hibridnih izraznih oblik (fotografija, likovna umetnost, cianotipija, strip, kolaž, inštalacija, koledar LGBTQAI+ dogodkov, …).
Platformo soustvarjajo umetnice_ki, ki lahko svoja dela pošljejo za objavo in tako doprinesejo k prepoznavnosti, opolnomočenju in solidarnosti skupnosti, ki se bo z jezikom umetnosti še dodatno gradila. K oddaji prispevkov za spletno platformo vabimo že uveljavljene umetnice_ke, kot tudi tiste_i, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti. Pošlji svojo umetnost, bodi vidna_en.
STIGMO urednikujejo Tom Veber, Sara Nuša Golob Grabner in Jakob Golob. Svoj prispevek jim pošlji na mail in v zadevo napiši ”ZA STIGMO”.

Poezija, proza in vse vmes: tom.veber@gmail.com
Slika, strip, kolaž in vse vmes: jakob.golob1gmail.com
Neumetnostna besedila, fotografija, cianotipija, performans, inštalacija in vse vmes: saranusa.golob@gmail.com

Veselimo se vaših prispevkov!

Projekt “Stigma” je bil uspešen na “Javnem pozivu za prijavo prireditev oz. projektov na področju mladinskega dela, kulture in družbe za področje KC Pekarna v letu 2020” in je tako sofinanciran s strani MKC Maribor in Urada Republike Slovenije za mladino.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov