10. MFF stopTrik: Izdelki letošnjih delavnic

V okviru 10. Mednarodnega filmskega festivala StopTrik v Mariboru so potekale tri delavnice – Stoptrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar, Stoptrik Workshot: Špela Čadež in Ostrenje pogleda na StopTriku.

Stoptrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar

Mlade_i animatorke_ji, so pod mentorstvom Anke Kočevar in ob pomoči Brine Fekonja in Nine Plevnik s slikanjem na steklo vztrajno animirale_i geometrijske like. Oživele so jih s pomočjo zvočne podlage, ki jo je pripravil Denis Oprešnik. Liki so se odpravili v gozd, dogodivščinam naproti.
V gozdu

Stoptrik Workshot: Špela Čadež

Izdelek festivalske delavnice nosi naslov “Animacija kot orožje”. Različne tehnike, pristope in zgodbe so udeleženke_ci delavnice razvijale_i skozi učenje z neposrednim delom. Izhajale_i so iz teme letošnjega festivala in v tehniki stop animacije materializirale_i svoje asociacije. Delavnica je potekala pod mentorstvom priznane slovenske animatorke Špele Čadež, pomagali sta ji Hana Repše ter Vojka Miklavc.
Animation as a Weapon

Ostrenje pogleda na StopTriku

Letos se nam je na festivalu premierno pridružila tudi KINO! revija za film in filmsko s filmsko-vzgojnim programom Ostrenje pogleda.
Delavnico in letošnjo študentsko žirijo je vodila dr. Maja Krajnc s pomočjo Kristian Božak Kavčič. Svoje poglede so ob naših stop animacijah ostrile_i Urška Kleindienst, Zala Žagar, Jošt Šeško, Blaž Štolar in Jakob Vogrinec.
Na povezavi preverite prve vtise in tukaj pa lahko preberete daljše zapise o izbranih animacijah.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov