MariborIsTheFuture 101: Film v Mariboru #1 – (de)centralizacija slovenskega filma

Vabimo vas k poslušanju podcasta, ki je nastal kot del 10. MFF StopTrik.

Konzorcij Film v Mariboru je združenje petih nevladnih organizacij iz področja filma v Mariboru, ki so v letu 2019 na razpisu Razvoj in profesionalizacija nevladnih organizacij in prostovoljstva 2019 Ministrstva za javno upravo RS uspešno pridobile 5 dvoletnih zaposlitev, ki jim omogočajo intenzivno sodelovanje in delo na razvoju področja.

Organizacije v konzorciju že vrsto let med seboj sodelujejo skozi izmenjave vsebin, recipročne produkcijske, promocijske in prostorske podpore ter zagovorništva na področju filma v Mestni občini Maribor. Združene v konzorcij bolj učinkovito in usklajeno nagovarjajo potrebe, probleme in priložnosti, ki se v Mariboru pojavljajo na področju filmskega prikazovanja, filmske produkcije in filmskega izobraževanja ter vzgoje. Tema pogovora z njimi bo tekla o tem, kako decentralizirati slovenski film in kaj lahko v tem pogledu ponudi Maribor kot filmsko mesto, ki pa se ves čas bori za zagotavljanje osnovnih pogojev produkcije, ustvarjanja, prikazovanja, vzgoje in distribucije.

S predstavnicami_ki organizacij, Renejem Puharjem (Društvo za razvoj filmske kulture), Miho Šubicem (Filmsko društvo Film Factory), Majo Malus Azhdari (Mitra – društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga), Hano Repše (Zavod MARS Maribor) in Lucijo Smodiš (Zavod Pekarna Magdalenske mreže), se je pogovarjal filmski kritik in novinar Žiga Brdnik, za tehnično in zvočno podporo je poskrbel Boštjan Eržen.

Pogovoru lahko prisluhnete TUKAJ.

Zahvaljujemo se: StopTrik Festival, Ustanova Fundacija Sonda, Radio YoureUp, GT22, Mestna občina Maribor, Pekarna Magdalenske Mreže, Radio MARŠ.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov