Fotogank

Razstavišče Vetrinjski je zaradi ukrepov zoper širjenja Covid-19 do nadaljnjega zaprt. Hvala za razumevanje!

Vabimo v Razstavišče Vetrinjski na ogled razstave, ki je del letošnje jubilejne edicije festivala StopTrik. Razstava je na ogled do 31. 10. 2020, vsak delavnik med 10:00 in 15:00.
Omejitev gibanja v obdobju pandemije ni onemogočila samo vsakdanjih premikov, temveč tudi močno zožila ustvarjalni prostor številnih fotografov. Okrnjen pogled skozi objektiv, ki so ga prestregali zidovi lastnih prebivališč, je vse bolj klical po zunanjih motivih, ohromljeno javno kulturno-umetniško življenje pa po novih načinih predstavitve fotografske produkcije. V iskanju navdiha v novi realnosti se je rodilo gibanje Fotogank. Skupina šestih fotografov, ki je svoja in dela drugih avtorjev v času karantene na ogled ponudila preko projekcij z domačega balkona na pročelje sosednjih stavb, svoje poslanstvo pa skozi inovativne predstavitvene forme širi še naprej.

Fotogank so: Katja Goljat, Robert Marin, Marisa Popovič, Matjaž Rušt, Klemen Skubic and Manja Zore. 

Dogodek bo izpeljan v skladu s smernicami in priporočili NIJZ-ja.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov