Odprt je poziv za animacije festivala StopTrik

Kljub nenavadnim časom letošnjega leta vas lepo vabimo, da se s svojimi izdelki pridružite 10. obletnici mednarodnega filmskega festivala StopTrik, s katerim že 10 let slavimo umetnost stop animacije. StopTrik MFF je skupnostni festival, ki ceni ročno izdelane filmske iluzije, edinstvenost eksperimentov ter kolektivni duh.

Prizadevamo si, da bomo naredile_i vse, kar je v naši moči, da ohranimo vse navedene vrednote, ne glede na morebitne ovire in omejitve.

Objavljen je poziv stop motion filmskim entuziastkam_om za izdelke, ki so bili ustvarjeni med leti 2018-2020. Cenimo dela, v katerih je uporabljena tradicionalna ročna tridimenzionalna tehnika animacije, hkrati pa se veselimo odkrivanja eksperimentalnih, mešanih in hibridnih oblik animacije. »Mednarodni tekmovalni program – stop motion« in »Mednarodni tekmovalni program – borderlands« bo ocenjen s strani najpomembnejše žirije – občinstva. Upamo, da razumete nesigurno situacijo in to, da bo odločitev, če se tudi letos srečamo v Mariboru (Slovenija) in Lodžu (Poljska) objavljena naknadno ali pa se bomo primorane_i odgovorno samoizolirati pred svojimi računalniki na različnih koncih sveta.

K sodelovanju vabimo profesionalke_ce, študente_ke in druge navdušenke_ce, da z nami delite svoje filme, le-ti pa bodo sooblikovali 10. edicijo festivala StopTrik. Ne glede na vrsto animacij na festivalu z veseljem razkrivamo raznolikosti tehnik stop animacije ter odkrivamo umetniške prakse, političen angažma in kreativnost.

Festival in z njim tekmovalni program se bo v Mariboru odvil med 8. – 11. 10. 2020 in v Łódźu med 6. – 8. 11. 2020.
V času pandemije pa moramo pričakovati nepričakovano, »plan B« tako predvideva organizacijo spletnih projekcij. O vseh pogojih spletnega načina se bomo dogovorile_i pravočano posebej.

Vaše prispevke zbiramo do 16. 08. 2020!
Prijave na 10. StopTrik IFF festival so brezplačne.

Filmi naj ne bodo daljši od 30 minut ter naj bodo izdelani v preteklih dveh letih (od 1. 1. 2018 do danes). Za uspešno prijavo svojih izdelkov nam pošljite kopijo filma s podpisanimi dokumenti (predpisi, prijavnica). To lahko storite s pomočjo SPLETNEGA OBRAZCA na SPLETNI STRANI FESTIVALA ali nam izpolnjene dokumente skupaj s povezavo filma (WeTransfer, Dropbox) pošljite pošljite po elektronski pošti na stoptrikfestival@gmail.com. StopTrik mednarodni filmski festival stop animacije vabi izdelke, narejene z raznovrstnimi stop animacija izraznimi tehnikami (lutke/ glina/ izrezki, kolaž/ predmeti/ razni materiali/ pikselacija ipd.) ter animacije hibridnih tehnik.
Najboljši filmi bodo izbrani s strani publike, študentske žirije ter strokovnjakinj_ov s področja animacije in filma.

Podeljujejo se naslednje nagrade:
Velika nagrada mariborskega občinstva za mednarodni tekmovalni program stop animacije,
Velika nagrada mariborskega občinstva za borderland mednarodni tekmovalni program,
Nagrada mariborske študentske žirije za najboljšo stop animacijo in borderland animacijo ter posebne omembe gostov festivala (v primeru spletne izvedbe festivala se nagrade občinstva in študenske žirije ne podelijo).
Velika nagrada občinstva v Lodžu za mednarodni tekmovalni program stop animacije,
Velika nagrada občinstva v Lodžu za borderland mednarodni tekmovalni program,
Nagrada študentske žirije v Lodžu za najboljšo stop animacijo in borderland animacijo ter posebne omembe gostov festivala (v primeru spletne izvedbe festivala se nagrade občinstva in študenske žirije ne podelijo).
V primeru spletnega načina izvedbe festivala bomo podelili Veliko nagrado StopTrik in Veliko nagrado Borderlans.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov