PozdraviteRezidentko

V soboto, 18. 7. 2020, med 18:00 in 20:00 vas vabimo v Galerijo K18 na neformalno srečanje z aktualno rezidentko programa SobaZaGosteMaribor, Lili M. Rampre.

Prejšnji teden odprta video instalacija Pop-fi, avtoric Lili M. Rampre in Julie Rubies Surios, bo na ogled vse do 7. 8. 2020, v soboto pa boste imeli v Galeriji K18 priložnost Lili M. Rampre spoznati, z njo spregovoriti o instalaciji, njeni praksi, plesu in drugih stvareh. Vse to med srkanjem ohlajene limonade na novo tlakovani Koroški cesti.

LILI M. RAMPRE je slovenska koreografinja, plesalka in pedagoginja, ki se že daljše obdobje v tujini izobražuje, živi in dela. V Sloveniji je dokončala študij fizike ter se nato preselila v Nemčijo, kjer je pridobila magisterij plesne pedagogike na Akademiji za glasbo in uprizoritvene umetnosti (HfMDK) v Frankfurtu. Kot koreografinja ter performerka je bila podprta s strani raznovrstnih inštitucij: Mousonturm gledališče, Frankfurt, Modul Dance – evropska mreża, Gledališka akademija, Hessen, Pact Zollverein, tanzrecherche NRW, Akademija umetnosti sveta Köln, Tanzhaus NRW, v katerih je še danes aktivna. Po zaključku a.pass-a, post-magistrskega programa za umetniško raziskovanje, je nadaljevala svojo koreografsko prakso v okviru Raziskovalnega Cikla na P.A.R.T.S.-u, prav tako v Bruslju. Lili M. Rampre je tako razpeta med Düsseldorfom in Brusljem ter je trenutno članica raziskovalnega centra a.pass-a, kjer razvija svojo dolgoletno raziskavo na temo umetniškega diskurza, raznolikih elementov, ki ga sestavljajo ter vpletenih nosilcev interesa v procesu nastajanja takšnega kulturnega objekta.

JULIA RUBIES SUBIROS je španska ustvarjalka ter plesalka, ki deluje v Bruslju. Njeno umetniško udejstvovanje ter raziskovanje je zasnovano na sociološko/filozofskih pristopih k pojmu materiala, sredstvih produkcije, preizpraševanja diskurza, semiotike, reprezentacije ter dokumentacije. Kot diplomiranka P.A.R.T.S. šole, je sodelovala v delih Anne Teresa de Keersmaeker, Forsythe Company, Trishe Brown, Borisa Charmatza ter je predstavljala avtorska dela na Kunstenfestivaldesarts-u, Festival-u d’Automne v Nacionalnem centru za ples v Parizu, ter na Festivalu vznikajočih kreacij v Barceloni. Trenutno sodeluje z Lili M. Rampre ter Pablom Esbert Lilienfeldom.

Ob obisku priporočamo preventivne protivirusne ukrepe:
– obisk z lastno masko,
– uporaba razkužila za roke pri vstopu,
– obisk brez znakov bolezni (kašelj, vročina),
– sledite higieni kihanja in kašljanja,
– upoštevanje medosebne razdalje,
– prosimo, sledite smernicam zaposlenih v galeriji.

Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni_e!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov