Projekcija filma »Manufacturing consent« z diskusijo

V torek, 30. 6. 2020, vas ob 20:30 vabimo na vrt Muzeja NO (Ulica heroja Tomšiča 5) na projekcijo dokumentarnega filma Manufacturing Consent z diskusijo. Dokumentarni film na zabaven in provokativen način prikazuje politično življenje in ideje Noama Chomskega, svetovno znanega lingvista, intelektualca in političnega aktivista.

Dinamični kolaž izvirnih posnetkov, domiselnih grafik in ilustracij prikazuje analizo množičnih medijev. Poljudno predstavi vsebino klasične sistemske analize medijskega sistema v zahodnih demokracijah, kot je bila zapisana v knjigi avtorjev Noama Chomskega in Edwards S. Hermana, Manufacturing Consent: The political economy of the mass media (Ustvarjanje soglasja: politična ekonomija masovnih medijev).

Pred filmom bomo v pogovoru z Maticem Primcem spoznale_i koncepte medijskih filtrov, kot jih definirata Chomsky in Herman, da jih bomo sposobne_i zaznati v vsakdanjem življenju. Razumele_i bomo kako lažne informacije pridejo v medijski diskurz ter kako postanejo skoraj ponarodele resnice, ki imajo velik vpliv na našo družbeno-politično realnost. Spregovorile_i bomo o pristranskosti medijev in opozorile_i na izpuščene narative.

Vstop je prost, prevzem vstopnic ni potreben.

Projekcijo pripravlja Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju z GT22, Mobilnim Udarnikom in Moment Maribor v okviru Prostovanja na Živih dvoriščih.

Več o Prostovanju (25. 6. – 4. 7.): https://gt22.si/prostovanje-praznovanjem-na-prostem/

Projekcija je del projekta »Branje besede=branje sveta«, ki ga izvaja Pekarna Magdalenske mreže. Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru aktivnosti namenjenih krepitvi medijske pismenosti.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov