Pogovor o življenju transspolnih ljudi na Madžarskem in Kino pod zvezdami: I am They

V četrtek, 25. 6. 2020, ob 19:00 vas vabimo v park KC Pekarna na še zadnji filmski večer v sklopu Mavričnega junija v Mariboru, ki bo še posebej obogaten. Začeli bomo s pogovorom, ki ga bo moderirala Maja Pan, feministična in lezbična aktivistka ter teoretičarka, ki živi na Madžarskem.

Prisluhnile_i boste lahko spletnemu pogovoru z gostjo iz nevladne organizacije za trans osebe Transvanilla iz Budimpešte.
Pogovor bo potekal v angleščini, morebitna vprašanja lahko postavite tudi v slovenščini.

Po pogovoru sledi projekcija filma I am They: A non-binary transgender love story (2018), režija: Fox Fisher, produkcija: Owl Fisher, asistenca, montaža: Lewis Hancox.

I Am They je celovečerni dokumentarec o nebinarni ljubezenski zgodbi, ki raziskuje pomembna vprašanja, povezana s trans osebami z osebnega vidika Fox in Owl Fisher, nebinarnih trans aktivistk_ov iz Velike Britanije. V filmu raziskujeta vprašanja in izzive, s katerimi se soočajo nebinarne trans osebe, kot so pravno priznanje, jezik, zdravstvena oskrba in socialno sprejemanje. Kljub temu, da je film poučen in raziskuje družbena vprašanja, je tudi ljubezenska zgodba dveh oseb iz popolnoma različnih okolij.

Dogodek je del programa »Mavrični junij v Mariboru«, ki ga pripravljamo v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala.

Vljudno vabljene_i!

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam. Dogodek se bo izvajal na prostem, poskrbljeno bo za varnostno razdaljo. Prosimo, da se dogodka udeležite osebe brez znakov okužbe dihal in brez vročine. V primeru dežja bo dogodek potekal v Infopeki, tako da bo v zaprtem prostoru obvezna uporaba zaščitnih mask.

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov