Kino pod zvezdami: Maškarada

V četrtek, 18. 6. 2020 te vabimo v park KC Pekarna, kjer bo ob 20:30 potekala projekcija slovenskega filma Maškarada.

To bo že tretji večer v ciklu filmov na prostem v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in je del programa »Mavrični junij v Mariboru«. S tem dogodkom obeležujemo mesec ponosa LGBTQIA+ skupnosti v Mariboru

Maškarada je slovenski dramski film iz leta 1971 v režiji Boštjana Hladnika. Novinar Marcel Štefančič je film označil za »najradikalnejši in najdrznejši slovenski film vseh časov.« Opisoval ga je tudi kot film, ki je bil pred svojim časom.

Gre za dramo o mladi Dini, ki je poročena s postaranim Gantarjem. V filmu lahko spremljamo zapletena ljubezenska razmerja izsiljevanja, prevare. Dina namreč spozna privlačnega študenta Luko ter se vanj zaljubi.

Lepo vabljene_i!

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam. Dogodek se bo izvajal na prostem, poskrbljeno bo za varnostno razdaljo. Prosimo, da se dogodka udeležite osebe brez znakov okužbe dihal in brez vročine. V primeru dežja bo dogodek potekal v Infopeki.

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov