Zatvoritev razstave ilustracij “Razpotja”

Vabljene_i na zatvoritevni dogodek razstave ilustracij “Razpotja”, ki bo v četrtek, 11. 6. 2020, ob 19:00 v Galeriji K18. Ob vodenem ogledu z likovno urednico revije in kuratorko razstave Katjo Pahor si boste lahko še zadnjič ogledale_i dela desetih avtoric_jev ki so v zadnjem desetletju ilustrirale_i revijo Razpotja.

Sodelujoče_i: Irena Ocepek, Istvan David, Maja Poljanc, Tinka Leskovšek, Enej Gala, Anton Spazzapan, Julijana Božič, Matija Medved, Leon Vidmar, Nika Rupnik.

Revija Razpotja, ki letos praznuje 10. obletnico izhajanja, je četrtletnik s poglobljenimi članki o družbenih in kulturnih vprašanjih. V njej se srečujejo različna stališča o temah, ki krojijo naš vsakdan, a večinoma ostanejo brez temeljitega premisleka. Od leta 2014 revija Razpotja sodelujeje z različnimi umetniki mlajše generacije, ki prispevajo ilustracije za naslovnico in tematski sklop. Njihove vizualne interpretacije tem se gibljejo od ilustracij, vezanih na posamezne prispevke, do vizualnih esejev na določeno temo.

Na razstavi bo predstavljen izbor del – od originalov do umetniških printov digitalnih ilustracij, – kot so si jih zamislili ilustratorji sami. Revija Razpotja je natisnjena dvobarvno, zato se končni rezultat pogosto precej razlikuje od izvirnikov, fizičnih in digitalnih. S sopostavitvijo izvornega materiala in tiskane revije, v kateri so bili objavljeni, bodo imeli obiskovalci vsaj bežen vpogled v proces nastanka revijalne ilustracije.

Ob obisku priporočamo preventivne protivirusne ukrepe:
– obisk z lastno masko,
– uporaba razkužila za roke pri vstopu,
– obisk brez znakov bolezni (kašelj, vročina),
– sledite higieni kihanja in kašljanja,
– upoštevanje medosebne razdalje,
– prosimo, sledite smernicam zaposlenih v galeriji.

Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni_e!

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov