Kino pod zvezdami: Posledice

V četrtek, 11. 6. 2020, ob 20.30 te vabimo v park KC Pekarna na ogled slovenskega celovečernega filma Posledice. Brezplačno projekcijo pripravljamo v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in je del programa “Mavrični junij v Mariboru”, s katerim obeležujemo mesec ponosa LGBTQIA+ skupnosti.

To bo že drugi večer v ciklu filmov na prostem, ki jih za vas brezplačno vsak teden vrtimo v okviru meseca ponosa.

Problematični 18-letnik Andrej (Matej Zemljič) ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave doma, v šoli in pred zakonom. Serija incidentov ga pripelje v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna druge mlade prestopnike. Med njimi je tudi karizmatični Željko (Timon Šturbej), samooklicani vodja fantov v zavodu. Andrej se skupaj z njimi  zapleta v avanture polne nasilja, alkohola in droge, pri tem pa se prične razvijati privlačnost med njim in Željkom. Njegov novi občutek sprejetosti se hitro konča, ko začne manipulativni Željko njuno vez in njegovo skrito seksualnost izkoriščati v svoj prid.

Film Posledice je premiero doživel na Mednarodnem filmskem festivalu v Torontu leta 2018, v Sloveniji pa so ga prvič zavrteli isto leto na Festivalu slovenskega filma, kjer je prejel nagrade za najboljšo režijo, glavno in stransko vlogo, nagrado občinstva in nagrado slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in je del programa “Mavrični junij v Mariboru”, s katerim obeležujemo mesec ponosa LGBTQIA+ skupnosti.

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov