Serija pogovorov ob razstavi ilustracij Razpotja

Ob razstavi ilustracij iz revije Razpotja, ki je na ogled do 12. 6. 2020 v Galeriji K18, vas enkrat tedensko vabimo k poslušanju pogovorov na izbrano temo med uredniki revije in avtoricami_ji ali sodelavkami_ci revije.

Med desetimi temami, ki jih na razstavi vizualno interpretirajo različne_i ilustratorke_ji, smo izbrali tri, za katere menimo, da so še posebno aktualne v trenutni krizi. Pogovore bomo v živo prenašali na FB strani Galerije K18 in Pekarne Magdalenske mreže, tri četrtke zapored ob 18:00. Za sprotna obvestila lahko spremljate FB dogodek pogovorov ali razstave.

 

Drugi pogovor ob razstavi Razpotja: Delo

V četrtek, 4. 6. 2020, ob 18. uri nadaljujemo s spremljevalnim programom razstave revijalne ilustracije Razpotja. Preko Facebook strani Galerije K18 bomo tokrat prenašali pogovor o delu med Blažem Kosovelom, Primožem Turkom in Igorjem Bijukličem. Prisluhnite nam!

Revija Razpotja na temo dela je izšla že pred šestimi leti, a je večina v njej izpostavljenih problemov na žalost še vedno aktualnih. Situacija se je med epidemiološko krizo na mnogih področjih še zaostrila. Ob debatah okoli državne pomoči prekarnim delavcem in zaposlovalcem, ki so še enkrat pokazale predvsem nerazumevanje, je vsakodnevno naraščalo število brezposelnih in zaposlenih na čakanju. Urednik Blaž Kosovel se bo z rednima piscema revije Primožem Turkom in Igorjem Bijukličem pogovarjal o pojmu dela, o novih oblikah in spremenjenih pogojih dela danes in o tem, kdaj sploh delamo.  
Primož Turk je magistriral iz managementa in doktoriral iz filozofije. Trenutno je zaposlen kot visokošolski učitelj na Fakulteti za humanistične študije v Kopru.
Igor Bijuklič je doktor znanosti na področju medijskih študij, sodelavec Radia Študent, publicist in raziskovalec na Pedagoškem inštitutu.

 

Napovedujemo:
»Zarota« / Četrtek, 11. 6. 2020, 18:00
Ilustracije: Irena Ocepek

Ogledate si lahko:
Pogovor: Miha Kosovel in Dan Podjed: »Smeti« 


Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov