Urbani sprehodi Jane´s walk v Sloveniji

V četrtek, 7. 5. 2020, te ob 14.00 vabimo na spletni dogodek, ki si ga boš lahko ogledal_a v živo na facebook strani Urbani sprehodi Jane´s walk.

V začetku maja se po vsem svetu odvija globalna akcija Janes walk, kjer različne skupine po zapuščini ameriške aktivistke Jane Jacobs raziskujejo svoje bivalno okolje, opozarjajo na njegove manke in potenciale. Letos se na sprehodih v fizičnem prostoru ne srečamo, premišljujemo pa o drugačnih izvedbah in povezovanju.

Urbani sprehodi Jane´s walk po svetu potekajo od leta 2007, v Sloveniji pa bi letos obeležile_i njihovo 10. izvedbo. Ipop, ki podpira in koordinira slovenske pripravljalke_ce sprehodov, letos namesto promocije raznovrstnih sprehodov po vsej Sloveniji, za obeležitev obletnice pripravlja spletni dogodek, v katerem boste zainteresirane_i lahko v formatu hitrih predstavitev ugotovile_i, kje so se v preteklosti že sprehajale_i, kaj so ugotovile_i ter da skupinsko sprehajanje in raziskovanje odpira mnoge nove možnosti tako povezovanja kot grajenja boljše skupnosti.

Urbane sprehode Jane´s walk že vrsto let pripravlja tudi naša skupina Stopinje mesta. Kam so nas popeljale v preteklih letih, lahko prisluhnete v četrtek, povezava bo deljena tudi na njihovem facebook profilu. Zelo kmalu pa vas povabijo, da se virtualno sprehodite z njimi in izročilom Jane Jacobs.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov