Lets talk about consent, baby!

V petek, 8. 5. 2020, ob 17:00 te vabimo na pogovor o spolnosti z mednarodnim prostovoljcem. Pogovarjale_i se bomo s pomočjo spletne platforme Jitsi (povezava bo dostopna na dan dogodka). Pogovor bo potekal v angleškem jeziku. Obvezna prijava na: evs@pekarna.org

Gilles Baudry prihaja iz Francije oziroma natančneje iz mesta Limoges. Star je 30 let, je LGBTQIA+ aktivist in fotograf. V okviru Evropske solidarnostne enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže.

Tema drugega pogovora o spolnosti je koncept privolitve. Zaradi trenutne epidemiološke situacije se število primerov nasilja v družini povečuje. Koncept privolitve velja tako v javnem kot zasebnem prostoru. Razpravljale_i bomo o situacijah nadlegovanja na ulicah, o kaznivem dejanju posilstvo, o spolni avtonomiji posameznice_ka, o razmerju moči med pari in o spolnem nasilju v družini. Predstavljene bodo nevladne organizacije, ki delujejo na področju spolnega nasilja. 

Več o dogodku tukaj

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršnokoli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor,
02 300 68 50, 041 481 246,
infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov