Predavanje: “Razbijajmo mite!”

V četrtek, 30. 4. 2020, te ob 17.00 vabimo, da se nam pridružiš na spletnem predavanju o mitih, vezanih na delavke_ce, delovno zakonodajo, sindikate, mlade. 

Gregor Inkret, urednik tematskih številk Delavske enotnosti, bo v predavanju razbil mite – informacije, ki jih zasledimo v medijih in so spretno tvorjene, modificirane realnosti, sprejete za splošne resnice. Le-teh ne preizprašujemo, imajo pa velik vpliv na našo družbeno-politično realnost. Osredotočil se bo na mite, vezane na t.i. trg dela, delavke_ce, delovno zakonodajo, sindikate, mlade in tako dalje. Pod drobnogledom bodo trdovratni miti, polresnice in netočnosti, ki jih bo predavatelj argumentirano in sistematično ovrgel. Raven javnega diskurza je zelo nizka, pozornost pa dobijo tiste_i, ki so najglasnejše_i oz. najmočnejše_i, pomembne vsebine in poglobljeni premisleki pa ostajajo v ozadju. Prikazano bo, da imajo predpostavke, izjave in informacije, ki nam jih prikazujejo kot nevtralne, zdravorazumske in samoumevne še kako jasno in logično ideološko ozadje, ki služi točno določenim interesom. Nujno je, da se take resnice postavi pod vprašaj, nanje opozoriti ter da razumemo svet okoli sebe in imamo pri roki relevantne informacije in tehtne odgovore. To je pomembno še posebej sedaj, ko se nam obeta, da bo trenutna epidemija, kljub sicer hudemu udarcu na gospodarstvo, nova priložnost lastnikov kapitala, da bremena preložijo na proračun ter dodatno ukrotijo delovno silo.

Predavanje bo potekalo v obliki neposrednega prenosa na naši facebook strani, ogled je omogočeno brez ustvarjenega facebook profila. Priporočamo pa tudi spremljanje dogodka in našega instagram profila za dodatne informacije. 

Več o letošnjem, 6. letniku Rosine šole delavskih pravic za mlade na POVEZAVI.

 

 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov