Knjižnica tete Rose na Noč knjige: Donna Haraway

Vabimo te, da letošnjo Noč knjige preživiš z nami ob skupnostnem pogovoru o delih Donne Harraway. Pogovarjale_i se bomo v četrtek, 23. 4. 2020, ob 19:00 s pomočjo spletne platforme Jitsi (povezava bo dostopna na dan dogodka).

Uvodoma se bomo pogovarjale_i o življenju in delu avtorice, s kratko predstavitvijo izbranih besedil oziroma odlomkov ter nadaljevale_i z moderirano diskusijo. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Donna J. Haraway (*1945) je vodilna teoretičarka, ki se osredotoča na proučevanje razmerij med ljudmi, drugimi organizmi, stroji in drugimi ne-človeškimi entitetami. Njena dela so pomembno vplivala na razprave s področij primatologije, filozofije, antropologije in razvojne biologije. Njeno znamenito besedilo “Kiborški manifest” (1984) je doživel številne ponatise in bil vključen v razne antologije po vsem svetu. Donna Harraway je tudi vodilna akademičarka s področja ekofeminizma, v povezavi s post-humanistično mislijo in novimi materializmi. Je profesorica emeritus na Oddelku za zgodovino zavesti in Oddelku za feministične študije Univerze v Kaliforniji.

Dogodek bo potekal v okviru Knjižnice tete Rose. Izvedli ga bodo mednarodni prostovoljci, ki so del programa Evropske solidarnostne enote, s pomočjo prijatelja, in rednega obiskovalca Knjižnice tete Rose, Izidorja Gaveza.

Naj živi knjiga! Naj živimo bralke_ci!  

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršnokoli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246,infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov