Delavnica: Javni prostor/ Zasebni prostor

Prijazno vas vabimo, da se udeležite delavnice »Javni prostor/ Zasebni prostor«, ki se bo odvila v Galeriji K18 v četrtek, 12. 3. 2020, s pričetkom ob 18.00. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Zaradi trenutnih razmer je delavnica “Javni prostor / zasebni prostor” iz preventivnih ukrepov do nadaljnjega prestavljena. O novem datumu vas obvestimo na naši spletni strani.

Delavnica, ki jo bo vodil Gilles Baudry, je zasnovana na njegovi razstavi Zid(ovi), ki si jo lahko ogledate v Galeriji K18 do 18. 3. 2020. Skozi fotografije zidov razstava evocira odnos med intimnostjo in mejo med zasebnimi in javnimi prostori. Delavnico je navdihnil koncept ameriškega antropologa Edwarda T. Halla, imenovan proksemičnost, iz leta 1963. Eden izmed osnovnih pojmov v okviru koncepta je fizična oddaljenost vzpostavljena med ljudi, ki so v medsebojni interakciji. Hall je opazil, da se te razdalje spreminjajo glede na različne kulture. Dandanes se s tem konceptom ukvarjajo arhitekti_ke in oblikovalci_ke, ko načrtujejo zgradbe in javne prostore.  Tekom delavnice se bomo pogovarjale_i o pomenu zasebnih in javnih prostorov, s poudarkom na izkušnjah udeleženk_cev. Sledil bo ustvarjalni del, kjer se bomo skozi likovno izražanje dotaknile_i iste teme. Ustvarjale_i bomo s svičniki in volno.

Gilles Baudry (1989, Guéret, FR) je študiral na National Superior School of Art v Limogesu. Med 2014 in 2019 je delal kot kulturni mediator na Regionalnem skladu za sodobno umetnost (Regional Fund of Contemporary Art of Limousin) v Limogesu. Od septembra 2019 je v Pekarni Magdalenske mreže mednarodni prostovoljec v okviru programa Evropske solidarnostne enote.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov