Filmopeka: Pumping Iron

V četrtek, 20. 2. 2020, ob 19.00 te vabimo v prostore INFOPEKE na februarsko Filmopeko, ki bo tokrat športno obarvana. Predvajale_i bomo ameriški dokumentarec Pumping Iron, režiserjev Georgea Butlerja in Roberta Fioreja.

Pred pričetkom predvajanja bo film na kratko predstavil Lucas Bertram, ESE prostovoljec in športni entuziast iz Nemčije. Lucas je mednarodni prostovoljec v Pekarni Magdalenske mreže.

Pumping Iron (v slovenskem prevodu: Bodibilderji, Charles Gaines in George Butler, 85 min, 1977)

Športni dokumentarec je bil posnet leta 1977 in prikazuje svet profesionalnega bodibildinga, ki ga je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja najbolj zaznamoval slavni hollywoodski mišičnjak ter prihodnji kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger. Zgodba prikazuje priprave različnih bodybuilderjev za tekmovanji Mr. Olympia in Mr. Universe, ki sta se odvijali leta 1975. Dogajanje je osredotočeno na dvoboj med Arnoldom Schwarzenegerjem, ki je do tedaj na tekmovanju Mr. Olympia zmagal že petkrat in enim izmed njegovih glavnih tekmecev, Loujem Ferrignom.

Film in diskusija po njem, bosta potekali v angleškem jeziku.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov