Potovanje na enem mestu – Katero je tvoje mesto?

V četrtek, 30. 1. 2020, ob 20.00 vabljen_a v Vetrinjski dvor, atelje 1.0, na potovanje na enem mestu. V sklopu umetniške rezidence Gledališče za družbene spremembe se bosta predstavili performerka Sendi Bakotić in pianistka Dunje Crnjanski.

Na javni predstavitvi enotedenske umetniške rezidence bosta Dunja in Sendi delili proces, ki izhaja iz osebnega raziskovanja in mapiranja krajev, ki so pomembni za njuno in našo identiteto. Zakaj in kako poskušamo najti pomen v prostorih / krajih in kako skozi njih razmišljamo o svojem življenju. Na predstavitvi bo atelje 1.0 oživel s pomočjo zvokov, fotografij, predmetov, toplih napitkov in interakcij v živo.

Dunja Crnjanski (1991) je pianistka in performerka iz Novega Sada (Srbija). Njena glavna zanimanja so sodobna glasba in uprizoritvena umetnost. Je del sodobnega glasbenega ansambla Omejitve in umetniški kolektiv Petar Drapsin. S plesalko Frosino Dimovsko razvija projekt – serijo predstav, ki se imenuje Vzemi čas. Je članica Per.Art – uprizoritvenega umetniškega kolektiva, aktivna je v programu Umetnost in vključenost. Magistrirala je v klavirski izvedbi (2013) in imela specializacijo iz komorne glasbe – s poudarkom na sodobnem repertoarju (2018).

Sendi Bakotić (1989) je performerka in gledališka ustvarjalka, umetniška vodja kolektiva Igralke iz Reke (Hrvaška). Poleg razvoja avtorskih projektov (npr. Plastic Fantastic s Savez udruga Molekula in Ri: Use center, Reka) je nastopila kot igralka in plesalka v številnih produkcijah hrvaškega narodnega gledališča Ivana Zajca (Reka), gledališča Ulysses (Brijuni-Zagreb), Istrskega narodnega gledališča (Pula), KUD Transformator (Ljubljana) in drugod. Diplomirala je iz igralstva in medijev (2018) ter magistrirala iz primerjalne književnosti in ruske filologije (2015).  

Predstavitev je del programa Rezidenca: Gledališče za družbene spremembe.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov