Publikacija in posnetki cikla (Z)gradimo

V novembru 2019 so na različnih lokacijah potekali dogodki na temo stanovanjskih zadrug (Z)gradimo. Predavanja, predstavitve ter posvet si lahko ogledate na spletu, dostopna pa je tudi elektronska verzija publikacije, ki je izšla ob koncu projekta.

Publikacija združuje povzetke predavanj, predstavitev, sprehoda in posveta, ki so bili del dogajanja (Z)gradimo in rezultate ter interpretacijo raziskave o bivalnih situacijah in stanovanjskih razmerah, ki smo jo izvedle_i.

Preberete lahko povzetke dogodkov, ali pa si ogledate celotne prispevke povabljenih na posnetkih. Vse_i sodelujoče_i so v okviru svojih, na stanovanjsko zadružništvo specifično vezanih, tem spregovorile_i o trenutnem stanju stanovanjske preskrbe, slabih stanovanjskih politikah, velikem deležu lastništva nepremičnin in predlogu novega stanovanjskega zakona, ki je bil v času dogodkov v javni razpravi. Seznanite se lahko s slovenskimi stanovanjskimi politikami, konceptom stanovanjskih zadrug, procesom ustanavljanja stanovanjske zadruge Zadrugator v Ljubljani, sprehodom, kjer je beseda tekla o minulih projektih ter predispozicijah oziroma korakih, ki so potrebni za ustanovitev stanovanjske zadruge v Mariboru ali kje drugje, participatorno arhitekturo in načine vključevanja deležnikov ter s posvetom s predstavnicami_ki institucij, kjer smo govorile_i o tem, kako ustvarjati ugodno podporno okolje za stanovanjsko zadružništvo pri nas.

Publikacijo (Z)gradimo najdete na POVEZAVI, posnetke predavanj, predstavitev in posveta pa najdete TUKAJ.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov