Posnetki cikla (Z)gradimo

V novembru so na različnih lokacijah potekali dogodki na temo stanovanjskih zadrug (Z)gradimo. Predavanja, predstavitve ter posvet si sedaj lahko ogledate tudi na spletu.

V petih posnetkih objavljenih na našem Youtube kanalu lahko prisluhnete dr. Richardu Sendiju iz Urbanističnega Inštitute Republike Slovenije, ki je govoril o stanovanjskih razmerah o stanovanjskih politikah, sistemih in delovanju stanovanjskega trga v Sloveniji, dr. Karolini Babič iz Centra za alternativno in avtonomno produkcijo o zadružnem gibanju in stanovanjskih zadrugah kot alternativnem, skupnostnem načinu bivanja, Članici zadruge Zadrugator, Maši Hawlina o ljubljanski zadrugi kot primeru dobre prakse in svojem organiziranju z namenom izgradnje alternativne oblike bivanja onkraj pasti lastništva in profitnega najema in arhitektu Robertu Veselku o načinih vključevanja deležnikov v načrtovanje prostorov bivanja in okolja ter pomenu demokratično izbranih modelov in aktivnega soodločanja. Cikel smo zaključile_i s posvetom na temo stanovanjskih zadrug namen je bil nasloviti temo, kjer smo s ključnimi institucijami ugotavljale_i kako ustvarjati ugodno podporno okolje za stanovanjsko zadružništvo pri nas.

Posnetke predavanj, predstavitev in posveta najdete na POVEZAVI.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov