Razstava rezidentke Ane Bassin: »Ciklo«

V petek, 27. 12. 2019, vas ob 19:00 vabimo v Galerijo K18 na otvoritev razstave rezidentke programa Sobe za goste/Guest Room Maribor Ane Bassin.  

Samostojna razstava Ane Bassin z naslovom Ciklo (oz. kroženje) se ukvarja s problematiko onesnaževanja in kapitalizma kot vzroka za njegov nastanek. Izpostavlja ilustracije, ki so v neposredni navezavi na drobne plastične predmete, ki okoli nas vzpostavljajo konflikt med vrednostjo človeškega življenja, preživetja živih bitij in vrednostjo materialnega. Zajezujemo in krčimo svoj naravni življenjski prostor, čeprav je naravno še vedno v nas samih. Razstava je umeščena v praznični čas in odstira pogled na praznovanje prihajajočega leta ter vrednost, ki jo kot družba pripisujemo praznovanjem. Čas vsemu živemu se izteka, prav tako kot letošnje leto.

Ana Bassin (1986) je grafična oblikovalka in digitalna ilustratorka iz Škofje Loke, ki trenutno zaključuje magistrski študij oblikovanja vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V času študija je izdelala kratki animirani film, s katerim se je predstavila na letošnji Animateki.
Deset let, kot grafična oblikovalka promocijskih materialov ter celostnih grafičnih podob, deluje v MKC Pri Rdeči Ostrigi, od leta 2011 predvsem v okviru glasbeno-kulturnega festivala “In memoriam prof. Peter Hafner”. V času 10. festivala je kurirala retrospektivno audio – vizualno razstavo ter na njej tudi predstavila izbor svojih del.
Kot grafična oblikovalka je vpeta v mnoge projekte, med njimi: projekt prodajnih razstav “Izložbe domišljije”, ki vključuje tudi silhuete figur, ki se pojavljajo po fasadah škofjeloških hiš, ob stoti obletnici “Cvetja v jeseni” je ilustrirala in oblikovala pohodne table in orientacijsko tablo z zemljevidom te tematske poti, sodeluje pa tudi z Loškim muzejem ter ustvarja celostne grafične podobe, ki mlajšim obiskovalcem približajo zgodovino.
Sodelovala je tudi v obsežnem projektu povezovanja vseh muzejev na Škofjeloškem ter jih združila pod skupno ilustrirano celostno podobo. Oblikovala je tudi grafične podobe za dogodke v Layerjevi hiši v Kranju. V letu 2018 je izdelala podobo za pesniški festival “Dnevi poezije in vina”. V istem letu je ilustrirala komplet štririh zbornikov za projekt “Združimo se”, nekaj let pred tem pa odtisnila vizualni prispevek v filmu in na plakatih “Participatornega proračuna”.

Razstava bo odprta vsak delovnik med 7. 1. 2020 in 31. 1. 2020 med 14.00 in 18.00.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov