Spoznajte rezidentko / Meet the resident: Ano Bassin

V torek, 17. 12. 2018, ob 19:00 vas vljudno vabimo v Galerijo K18 na spoznavni večer z rezidentko programa SobaZaGoste / GuestRoomMaribor Ano Bassin.

Ana Bassin (1986) je grafična oblikovalka in digitalna ilustratorka iz Škofje Loke, ki trenutno zaključuje magistrski študij oblikovanja vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V času študija je izdelala kratki animirani film, s katerim se je predstavila na letošnji Animateki.

Deset let, kot grafična oblikovalka promocijskih materialov ter celostnih grafičnih podob, deluje v MKC Pri Rdeči Ostrigi, od leta 2011 predvsem v okviru glasbeno-kulturnega festivala »In memoriam prof. Peter Hafner«. V času 10. festivala je kurirala retrospektivno audio-vizualno razstavo ter na njej tudi predstavila izbor svojih del.

Kot grafična oblikovalka je vpeta v mnoge projekte, med njimi: projekt prodajnih razstav »Izložbe domišljije«, ki vključuje tudi silhuete figur, ki se pojavljajo po fasadah škofjeloških hiš, ob stoti obletnici »Cvetja v jeseni« je ilustrirala in oblikovala pohodne table in orientacijsko tablo z zemljevidom te tematske poti, sodeluje pa tudi z Loškim muzejem ter ustvarja celostne grafične podobe, ki mlajšim obiskovalcem približajo zgodovino.

Sodelovala je tudi v obsežnem projektu povezovanja vseh muzejev na Škofjeloškem ter jih združila pod skupno ilustrirano celostno podobo. Oblikovala je tudi grafične podobe za dogodke v Layerjevi hiši v Kranju. V letu 2018 je izdelala podobo za pesniški festival »Dnevi poezije in vina«. V istem letu je ilustrirala komplet štirih zbornikov za projekt »Združimo se«, nekaj let pred tem pa odtisnila vizualni prispevek v filmu in na plakatih »Participatornega proračuna«.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov