Interesni safari z IMZ in SČS Nova vas

V ponedeljek, 16. 12. 2019, ob 15:00 vas vabimo na Interesni safari z IMZ in SČS Nova vas, v okviru katerega se bomo sprehodile_i po poteh naših uspehov in neuspehov.

S tokratno gostjo rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor – Tanjo Vujasinović predstavnico interdisciplinarnega izobraževalnega skupnostnega projekta “Mesto na drugi pogled” hrvaške organizacije PUNKT, se bomo v sklopu Interesnega safarija sprehodile_i po poteh uspehov in neuspehov samoorganizirane četrtne skupnosti Nova vas in delovanja Iniciative mestni zbor.

Iniciativa mestni zbor je skupina za spodbujanje političnega in nestrankarskega samoorganiziranja krajevnih in četrtnih skupnosti v Mestni občini Maribor. Samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti (SČKS) so nastale v letih 2013 in 2014 kot dogovor na politično samovoljo lokalnih odločevalskih skupin. Prebivalke_ci mesta se dobivajo v desetih SČKS in po načelih direktne akcije in konsenza prepoznavajo probleme lokalne skupnosti in jih skupnostno rešujejo.

Zbirno mesto: Avtobusna postaja na Cesti proletarskih brigah ob Večerko, v ponedeljek, 16. 12. 2019, ob 15:00.

Sprehod bodo izpeljale_i Kaja Fiedler in Urška Breznik s predstavnicami_ki SČS Nova vas in Simon Žlahtič, predstavnik iniciative Rešimo rogoški gozd.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov