Filmopeka: Ko imaš 17 let

Vabljene_i v torek, 17. 12. 2019, ob 19:00 na zadnjo Filmopeko v tem letu. Zaključile_i bomo s francoskim filmom Ko imaš 17 let (Quand on a 17 ans). Film bo uvedel filmski kritik Damijan Vinter, po filmu pa bo sledila diskusija. Ogled filma je brezplačen.

Ko imaš 17 let (Quand on a 17 ans, André Téchiné, 114 min)

Čutna mladostniška drama priznanega francoskega režiserja Andréa Téchinea govori o spolnem prebujenju dveh odraščajočih fantov iz vasice na goratem jugu Francije. Njuno soočanje s svetom odraslih in burnih ter hkrati zatajevanih čustvih, ki se porajajo v njiju, se giblje med realističnim prizori iz vsakdanjega življenja na podeželju in poetičnim poveličevanjem narave, ter zasanjano naivnostjo, prežeto s hrepenenjem po brezpogojni sprejetosti in ljubezni.

Pogovarjale_i se bomo o problemih odraščanja (vedenjski vzorci, spolna identiteta, odnos mladostnic_kov/starši), sprejemanju družbeno socialnih razlik in o žanru mladostniške (melo)drame oziroma o filmih, namenjenih sodobnim mladostnicam_kov.

Predavatelj Damijan Vinter je priznan slovenski filmski kritik, soavtor in sovoditelj številnih televizijskih in radijskih oddaj o filmu, nekdanji programski vodja Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter nenazadnje izjemen poznavalec in ljubitelj filmske umetnosti. Na predavanju nam bo celostno predstavil tokratni film, predavanju pa bo sledila tudi diskusija.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov