Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine: Renesansa – družba, kultura in umetnost

V sredo, 4. 12. 2019, vas vabimo na predavanje iz Cikla predavanj iz umetnostne zgodovine, ki se odvijajo vsako sredo ob 18:00 v Galeriji K18 na Koroški cesti 18. Posamezno predavanje, ki traja dve šolski uri, izvaja uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

Na tokratnem predavanju bomo spoznale_i flamsko slikarstvo (Rogier van der Wayden), francosko arhitekturo (Sebastiano Serlio) in si sočasno ogledale_i tudi dogajanje v Španiji (El Greco) in vzhodni Evropi (Matija Korvin). Tako bomo pobližje spoznale_i severno renesanso in renesanso drugod po Evropi, ob naslednjih srečanjih pa spoznamo še renesanso v Sloveniji in zgodnji barok.

Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine se ne poglablja v detajle, ampak obravnava umetnosti v strnjeni obliki, s poudarki na bistvu in temeljnih delih umetnostnozgodovinskega kanona. V letošnjem letu bodo v okviru osmih predavanj obravnavana naslednja obdobja: konec srednjega veka, predrenesansa, zgodnja renesansa, visoka renesansa, manierizem, severna renesančna umetnost, renesansa v Sloveniji in zgodnji barok. Udeleženke_ci bodo lahko osvojili pregledno znanje iz področja renesančne umetnosti in družbe, ki je ključnega pomena za razumevanje starejše umetnosti, kot tudi nekaterih sodobnih umetniških praks.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov