ZIZ za novo desetletje in zaključna produkcija Šole Gledališča zatiranih

Kolektiv ZIZ v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže in KUD Transformator vabimo na performans ob izidu ZIZ koledarja 2020 in zaključno produkcijo Šole Gledališča zatiranih 2019. Pridruži se nam v četrtek, 5. 12. 2019 ob 19:00 na Malem odru Narodnega doma.

ZIZ v novo desetletje stopa odločno.

Performans ob izdaji ZIZ koledarja za leto 2020, ”ZIZ za novo desetletje”, ve in daje vedeti, da so tudi ob tretjem koraku 21. stoletja določene teme še vedno prisotne. Problematike, ki jih je potrebno naslavljati, dokler jih kot družba ne črtamo z menija. Do takrat pa črtamo dneve, štejemo tedne, obeležujemo praznike, načrtujemo dogodke – listamo koledar.

Prvo ZIZ dejanje prihodnjega leta bo pospremilo zadnji dogodek letošnjega – premierno uprizorjena forumska predstava, produkcija letošnje Šole gledališča zatiranih.

V novembru in decembru izvedena «Šola gledališča zatiranih 2019« je intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in tehnik gledališča zatiranih v teoriji in praksi. Fokus letošnje izvedbe je forumsko gledališče kot tehnika metode gledališča zatiranih, skozi katero je nastajala in se bo uprizorila tudi končna produkcija.

Izvedba performansa ”ZIZ za novo desetletje”: Kolektiv ZIZ – Anamarija Nađ, Barbara Polajnar, Jan Franc Podbrežnik
Izvedba produkcije Šole gledališča zatiranih 2019: udeleženke in udeleženci Šole GZ – Tom Veber, Luka Kristić, Jan Podbrežnik, Barbara Mastnak, Teja Musič, Timotej Kresnik, Sandra Štefanec, Žiga Brdnik, Blažka Garmut
Mentorstvo: Barbara Polajnar, Jaka Andrej Vojevec
Fotografiranje, grafično oblikovanje ZIZ koledarja 2020: Urša Rahne
Izvajanje: Kolektiv ZIZ
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Vljudno vabljene_i!

Število ZIZ koledarjev je omejeno, zato si zagotovite svoj izvod, ki si ga na dan predstavitve lahko kupite po znižani promocijski ceni 8,00 eur.


Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov