Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine: Renesansa – družba, kultura in umetnost

V sredo, 27. 11. 2019, ob 18:00 vas vabimo na peto predavanje iz Cikla predavanj iz umetnostne zgodovine, ki se odvijajo vsako sredo ob 18.00 uri v Galeriji K18 na Koroški cesti 18. Predavanja, ki trajajo 2 šolski uri, izvaja uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

Na tokratnem predavanju bomo spoznali umetnost manierizma, ki je s svojimi umetniškimi novostmi odprl pot kasnješim modernim stilom. Tako bomo spoznali manieristično arhitekturo z Giuliom Romanom na čelu, kiparsko ustvarjanje z Benvenutojem Cellinijem ter slikarstvo s Jacopom Tintorettom in El Grecom.

Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine se ne poglablja v detajle, ampak obravnava umetnosti v strnjeni obliki, s poudarki na bistvu in temeljnih delih umetnostnozgodovinskega kanona. V letošnjem letu bodo v okviru osmih predavanj obravnavana naslednja obdobja: konec srednjega veka, predrenesansa, zgodnja renesansa, visoka renesansa, manierizem, severna renesančna umetnost, renesansa v Sloveniji in zgodnji barok. Udeleženci bodo lahko osvojili pregledno znanje iz področja renesančne umetnosti in družbe, ki je ključnega pomena za razumevanje starejše umetnosti, kot tudi nekaterih sodobnih umetniških praks.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov