Delavnica: “Zgrabimo sovražni govor za roge!”

V torek, 3. 12. 2019, ob 10.00 uri vas Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju z Društvom Parada Ponosa vabi v prostore INFOPEKE na brezplačno delavnico “Zgrabimo sovražni govor za roge!”.

Kultura sovraštva je zakoreninjena v vseh plasteh družbe, šolska in mladinska okolja niso izjema.

Kot učiteljice_i, mladinske_i delavke_ci, mladinske_i voditeljice_i, trenerke_ji, aktivistke_i in strokovnjakinje_i nimamo zgolj moči, ampak tudi odgovornost, da se odzovemo na sovražni govor med mladimi. Vse »šale«, komentarji, kjer »mladi zgolj ponavljajo, kar so slišali doma« in/ali ki »jih ne mislijo resno« utrjujejo družbene neenakosti, ki izvirajo iz sistemov zatiranja. Neredko pa se na sovraštvo ne utegnemo odzvati, saj nas skrbi načrtovan potek ure/dejavnosti ali pa ne vemo, kako.

Na delavnici se bomo posvetile_i izzivom prepoznavanja, naslavljanja in transformacije sovražnega govora. Delile_i in raziskovale_i bomo strategije premagovanja sovražnega govora z uporabo transformativnih praks katerih namen ni zgolj preprečiti uporabe sovražnega govora v določenem okolju, ampak sprožiti postopek transformacije z namenom preseganja sovraštva.

Delavnica je naslavljanja sovražnega govora je namenjena vsem, ki delajo z mladimi.

Program:
10:00 Uvod
10:30 Prvi del: Prepoznavanje sovražnega govora
12:30 Drugi del: Reagiranje na sovražni govor
14:00 odmor
15:00 Tretji del: Transformacija sovražnega govora
16:30 Zaključek

Poskrbljeno bo za prigrizke.

Na delavnico se prijavite, do 29. 11. 2019 oz. do zapolnitve prostih mest, preko PRIJAVNICE: https://forms.gle/KTQ4CiCiKB6TLZnA8

(Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku)

Delavnica se izvaja v okviru programa Erasmus+ Mladi v Akciji ter je diseminacijska delavnica projekta Transformacija sovražnega govora v mladinskem okolju.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam in nudi brezplačno parkiranje.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov