Četrti Mednarodni rožavski filmski festival

V sredo, 13. 11. 2019, te ob 20.00 Mednarodni rožavski filmski festival v sodelovanju z Iniciativo mestni zbor in Pekarno Magdalenske mreže, vabi v INFOPEKO na ogled izbora filmov festivala.

Filmske komune v Rožavi so od leta 2015 navkljub vojni, embargu in pomanjkanju organizirale vsakoletni Mednarodni rožavski filmski festival. Letošnja izvedba četrtega festivala pa zaradi turške invazije še vedno ostaja negotova. Zato bomo v Mariboru v podporo:

– družbeni transformaciji, ki jo izvajajo revolucionarke_ji v Rožavi;

– prebivalstvu, ki ga napada Turčija s svojimi džihadističnimi skupinami;

– bojem, ki jih bije prebivalstvo Sirije in Rožave

otvorile rožavski filmski festival. Filme rožavskega filmskega festivala bodo prikazovali po vsem svetu, v jugoslovanskem prostoru pa se bo otvoritev zgodila v Banja Luki (Basoc), Ljubljani (Nova pošta), Skopju (SC Dunja), Beogradu (AKAB Okretnica), Sarajevu (ODRON) in Puli (Rojc).

To leto so tema festivala filmi, ki prikazujejo zgodbe kulturne suverenosti in so navdahnjeni z mozaikom kultur, ki sobivajo na območju severne in vzhodne Sirije. Gre za sprejemanje pravice ljudstev, da živijo s svojo kulturo, in za nasprotovanje vsem oblikam dominacije: kolonializmu, centralizmu, nacionalizmu, militarizmu ali patriarhatu, pa naj bo nasilen, subtilen ali neviden, z željo po njihovi refleksiji.

Spletna stran organizatorjev filmskega festivala: https://rojavaiff.com/

 

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov