Stanovanjski problem?

V ponedeljek, 18. 11. 2019, vas ob 17.00 vabimo v prostore INFOPEKE (Ob železnici 16) na prvega izmed dogodkov cikla o stanovanjskih zadrugah (Z)gradimo.

Dr. Richard Sendi iz Urbanističnega inštituta Republike Slovenije bo na predavanju podal uvid v stanovanjske razmere v Sloveniji. Predstavil bo stanovanjske politike, sisteme in delovanje stanovanjskega trga pri nas. Spregovorile_i bomo o tem, kako v Sloveniji dojemamo stanovanja in zakaj je lastništvo le-teh tako pomembno. Dotaknile_i se bomo slabih stanovanjskih politik in zakaj imajo mladi omejen dostop do prvega stanovanja in tega, da so družine pri nas pomembnejši dejavnik stanovanjske oskrbe kot stanovanjske politike in banke skupaj. Z jasnimi in trdnimi argumenti bo predstavljeno, da je bila država pri nas popolnoma neuspešna pri uresničevanju stanovanjske politike. Že leta 2007 je v znanstveni monografiji na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti in pregleda stanovanjskih sistemov v tujini pripravil predlog modela stanovanjskega sistema za Slovenijo in konkretne ukrepe za zagotavljanje učinkovistosti. Po več kot 10 letih od izdaje priporočil bomo lahko skupaj še bolj kritično ovrednotile_i konstruktivnost aktivnosti slovenskih stanovanjskih politik.

Dr. Richard Sendi je sodelavec Urbanističnega inštituta Republike Slovenije in znanstveni svetnik z dolgoletnimi izkušnjami iz teoretičnega in empiričnega raziskovanja. Njegovo specialistično področje dela so stanovanjske študije, ki zajemajo te tematike: stanovanjska politika; stanovanjski sistemi, delovanje stanovanjskega trga; socialni in zasebni stanovanjski sektor; stanovanjsko financiranje in gradnje; stanovanjski standard, upravljanje, vzdrževanje in prenova stanovanj v velikih stanovanjskih soseskah ter urbanistični in arhitekturni vidiki oblikovanja stanovanj in stanovanjskega okolja. Vodil je različne raziskovalne skupine pri izvedbi številnih raziskovalnih projektov in tudi sodeloval kot član raziskovalne skupine pri drugih projektih. Objavil je znanstvene članke v recenziranih domačih in mednarodnih revijah, prispeval poglavja za knjige izdanih v tujini ter uredil številne domače publikacije.

 

Lokacija je dostopna težko gibljivim osebam.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov