Razstava: Zadnja točka Na polovici poti

Vsak dan si lahko med 09:00 in 01:00 v Wetrinsky studiu v Vetrinjskem dvoru ogledate razstavo “Zadnja točka Na polovici poti”

Gre za razstavo fotografij Gregorja Salobirja, ki so nastajale tekom aktivnosti projekta Na polovici poti. Tekom projekta smo na različne načine od aprila do novembra 2019 ozaveščale_i o spoštovanju in sprejemanju pripadnic_kov različnih etničnih skupin, begunk_cev in migrantk_ov.

Na fotografijah so ujeti trenutki druženja, izmenjave izkušenj ter znanj, pred vsem pa gradnja odprte, solidarne družbe. Na dogodkih smo namreč v ospredje postavile_i solidarnost med različnimi družbenimi skupinami, razmišljale_i o institucionalnem rasizmu, migracijskih politikah in pomenu vzpostavljanja alternativnih ekonomij.

Poleg fotografij so razstavljeni tudi ozaveščevalni plakati, ki so nastali ob pogovorih med priseljenko iz Makedonije in priseljencem iz Eritreje in mladimi iz lokalnega okolja. Vzamete lahko tudi svojo izvod knjižice “Podobe v iskanju” in preberete, o čem je tekla beseda.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

 

 

 

Foto: Gregor Salobir

 

Projekt “Na polovici poti” sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov