Premiera otroške predstave “Vrvica, ki je rešila svet”

V torek, 12. 11. 2019, ob 17.00 uri vas KUD Transformator v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabi v GT22 na premiero otroške predstave “Vrvica, ki je rešila svet”.

Predstava obuja tradicionalni način pripovedovanja zgodb s pomočjo figuric iz vrvice. Pripoved izhaja iz bogate inuitske mitologije in otroke popelje od nastanka sveta pa vse do današnjih dni. Ves ta čas sožitje ljudi z naravo spremljajo Kalupaliki, bitja iz inuitske mitologije z zeleno kožo in dolgimi kremplji, pol ribe pol ljudje. Kalupaliki v zgodbi varujejo naravo in skrbijo za ravnovesje med njo in človekom, s svojo grožnjo pa opozarjajo, kako nevarno je, če se to ravnovesje poruši. Predstava skozi starodavno pravljico nagovarja gledalce, naj se zavejo nevarnosti, ki jo predstavljajo podnebne spremembe, in premislijo, kaj lahko sami naredijo, da do nje ne bi prišlo.

Vstopnina je kulturni 1,00 eur. Zaradi omejenega števila vstopnic, je potrebno vstopnice predhodno rezervirati na transformator.toslo@gmail.com do 12. 11. 2019.

Režiser in avtorbesedila: Jaka Andrej Vojevec 
Izvajalca: Barbara Polajnar in Jaka Andrej Vojevec
Dramaturginja: Urša Adamič
Oblikovalka: Urša Rahne
Stiki z javnostjo: Anamarija Nađ
Stiki z mediji: Jelka Šutej Adamič
Produkcija: KUD Transformator, Barbara Polajnar
Soorganizatorji: Moment Maribor, Zavod Mars Maribor, Pekarna Magdalenske Mreže
Financerji: Mestna občina Maribor, JSKD, Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino


Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov