Zadnja točka “Na polovici poti”

V sredo, 6. 11. 2019, vas ob 18.00 vabimo v studio Wetrinsky bara (Vetrinjski dvor) na otvoritev razstave projekta »Na polovici poti«. Tekom projekta smo na različne načine od aprila do novembra 2019 ozaveščale_i o spoštovanju in sprejemanju pripadnic_kov različnih etničnih skupin, begunk_cev in migrantk_ov.

Zaključni dogodek bo sestavljen iz otvoritve razstave fotografij Gregorja Salobirja, ki so nastajale tekom aktivnosti projekta, predstavitve knjižice »Podobe v iskanju vprašanj«, na ogled bodo tudi na natečaj stop animacije »Ni prave poti« prispele animacije.

Na fotografijah so ujeti trenutki druženja, izmenjave izkušenj ter znanj, pred vsem pa gradnja odprte, solidarne družbe. Na dogodkih smo namreč v ospredje postavile_i solidarnost med različnimi družbenimi skupinami, razmišljale_i o institucionalnem rasizmu, migracijskih politikah in pomenu vzpostavljanja alternativnih ekonomij.

Knjižica »Podobe v iskanju vprašanj« je nastala na podlagi pogovorov, ki sta jih z mladimi izvedla priseljenka in priseljenec iz Makedonije in Eritreje. V sproščenem vzdušju sta tako od mladih izvedela odgovore na vprašanja, ki so se jima porajala glede načina življenja mladih v Mariboru.

V avgustu smo v sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje izvedle_i delavnico stop animacije. Tri dni smo v kreativnem vzdušju ustvarjale_i na temo nikoli dokončanih poti tistih, ki zaradi vojn, podnebnih sprememb in ekonomskih kriz iščejo boljše življenje drugje. Nastale animacije so sodelovale v natečaju, na katerega so vse skupaj tako prispela 4 dela, ki si jih bomo ogledale_i na zaključnem dogodku projekta.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

 

 

 

 

Projekt “Na polovici poti” sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov