Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine: Renesansa – družba, kultura in umetnost

V sredo, 30. 10. 2019, ponovno začenjamo z brezplačnim ciklom predavanj iz umetnostne zgodovine, ki se bodo dva meseca odvijali vsako sredo ob 18.00 uri v Galeriji K18. Posamično predavanje, ki bo trajalo dve šolski uri, bo izvajal uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič. Rok prijave je do 28. 10. 2019 na infopeka@infopeka.org.

Ker je umetnostna zgodovina ogromno polje, smo ga v lanskem letu predstavili na obvladljiv način, na predavanjih se nismo poglabljali v detajle, ampak spoznavali pregled umetnosti v strnjeni obliki s poudarki na bistvu in temeljnih delih umetnostnozgodovinskega kanona. Letos smo v skladu z željami lanskoletnih udeleženk_cev oblikovali modul, ki bo pobližje spoznal enega izmed odločilnih obdobij umetnostne zgodovine – renesanso.

Zainteresirana javnost, bo tako pridobila poglobljeno znanje na področju renesančne umetnosti in družbe, ki je ključnega pomena za razumevanje starejše umetnosti, kot tudi sodobnih umetniških praks.

Predavanja so zastavljena po principu eno srečanje ena tema. Skozi 8 sklopov bomo tako spoznali: konec srednjega veka, predrenesanso, zgodnjo renesanso, visoko renesanso, manierizem, severno renesančno umetnost, renesanso v Sloveniji in zgodnji barok.

Vljudno vabljene_i!

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov