Javna tribuna: Izzivi in strategije protispeciesističnega gibanja

ZaŽivali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalensko mreže v petek, 27. 9. 2019, ob 18.00 vabi v INFOPEKO na javno tribuno z naslovom Izzivi in strategije protispeciesističnega gibanja, ki bo potekala v okviru 3. Dnevov boja proti speciesizmu Dosledno proti zatiranju.

Vegansko gibanje postaja v zadnjih letih vse številčnejše, tako na lokalni kot svetovni ravni, vendar se obenem depolitizira in opušča cilje globalne transformacije. Pretežno se usmerja na spremembe percepcij in prioritet na individualni ravni in izgublja pot v sodobnem potrošništvu, s tem pa postaja odprto za kooptacijo. V tem kontekstu organiziramo javno tribuno, na kateri bodo govorke_ci identificirale_i problematike prevladujočega gibanja in reflektirale_i njegove omejitve, nato pa bomo skozi skupni razmislek oblikovale_i strategije protispeciesističnega gibanja v pogojih imperialistične globalizacije kapitalizma, kjer bo v ospredju graditev solidarnosti z drugimi, trenutno fragmentiranimi emancipatornimi gibanji. Verjamemo, da lahko tak način delovanja oblikuje refleksivno gibanje, ki bo spodkopalo možnosti za razvoj rasističnih, (cis)seksističnih, fašističnih idr. opresivnih frakcij znotraj gibanja.

Javno tribuno bo moderirala Urška Breznik.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov