9. StopTrik vabi na WORKSHOT 2019: Animirani feminizmi Delavnica animacije z Ano Nedeljković in Nikolo Majdakom ml.

Tako kot vsako leto vas festival stop motion animacije MFF StopTrik (3. – 6. 10. 2019) vabi na delavnico animacije, ki bo vse dni festivala potekala v Galeriji K18.

Kaj je feminizem? Ali natančneje, kaj feminizem pomeni vam? Preskočimo definicije in začnimo pri vaših osebnih zgodbah in občutkih. Jih je težko izraziti z besedami? Pa poskusimo z animacijo! Ni lahko, a pomembno je, da poskusimo. Izvajalca_ka verjameta, da je animacija močno orodje za naslavljanje pomembnih političnih vprašanj.

Tole je ambiciozen delovni načrt izvajalk_cev, utemeljen na njuni običajni metodologiji dela:

  1. korak: Od osebnega k političnemu. Kako osebne zgodbe in izkušnje pretvoriti v ideje za animirani film o relevantnih družbenih in političnih vprašanjih?
  2. korak: Svoje ideje lahko predstavite na številne načine. Kaj bi se zgodilo, če bi se poigrali s futurizmom, umetniškim gibanjem čudovite estetike, a vprašljivih vrednot? Čas je, da o njem ponovno razpravljamo, ga ponovno uporabimo in posodobimo, kar nam lahko pomaga pri izdelavi našega filma. Na splošno je uporaba referenc zelo pomemben del razvoja filma.
  3. korak: Naše revolucionarne ideje je potrebno potrpežljivo, sličico za sličico, pretvoriti v zelo kratek animirani film. Uporabili bomo tehniko stop animacije, večinoma cut-out, eksperimentirali pa bomo tudi z nekaj zanimivimi materiali.
  4. korak: Spreminjanje sveta s kratkimi animiranimi filmi…

 

O izvajalkah_cih:

Ana Nedeljković se je rodila v Beogradu. Na Fakulteti za likovno umetnosti v Beogradu je diplomirala iz slikarstva, na isti fakulteti je kasneje tudi doktorirala. Je vizualna umetnica, njeni izrazni mediji so večinoma risanje, instalacije in animirani film, aktivna pa je tudi na področju umetniškega izobraževanja.

Nikola Majdak ml. je bil rojen v Sloveniji. Magisterij iz umetnosti je prejel na Fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu. Zadnjih 20 let dela kot samostojni snemalec, animator, režiser in predavatelj.

Njun prvi film “Rabbitland” (2013) je na Berlinalu prejel nagrado Kristalni medved. Prejel je tudi številne druge nagrade in bil prikazan na več kot sto festivalih po vsem svetu. Njun drugi film “Untravel” (2018) je bil prikazan na festivalih Berlinale, Annecy in Sundance ter nominiran za nagrado Annie.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima stop motion animacija.

Kontakt: sasa.stoptrik@gmail.com

Cena udeležbe: 40 €
Prosimo, da plačilo nakažeš na račun:
Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 8, 2000 Maribor, Slovenia
IBAN: SI56045150000318668
SWIFT: KBMASI2X
Banka: Nova KBM d. d., Ul. Vita Kraigherja 4, 2505 Maribor
Namen: Tvoje Ime in Priimek + workshot

 Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov