Fotografska razstava: Ana Kučan “L’espace infini”

Vabljene_i na fotografsko razstavo Ane Kučan, L’espace infini, ki jo v Galeriji K18 v okviru Festivala fotografije Maribor organizira Fotoklub Maribor.

Razstava bo na ogled od 17. 9. do 30. 9. 2019 med 15.00 in 18.00.

Ana Kučan je krajinska arhitektka, profesorica na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in vodja Studia AKKA, ki ga je leta 2017 ustanovila z Luko Javornikom. Diplomirala in doktorirala je v Ljubljani, magistrirala pa iz urbanističnega načrtovanja na Visoki šoli za oblikovanje Harvardove univerze v ZDA (GSD MLAUD ’92). Razstavljala je doma in v tujini in za svoje delo prejela več nagrad, med njimi nagrado Piranesi (1998 in 2002), Plečnikovo nagrado (2003 in 2016), Je članica Društva krajinskih arhitektov in dejavna v mreži evropskih šol za krajinsko arhitekturo. Je publicistka in urednica, bila je članica prvega uredniškega odbora akademske revije Journal of Landscape Architecture, med drugim je napisala knjigo Krajina kot nacionalni simbol. Je vodilna avtorica projekta Vsi odtenki zelene/All Shades of Green, razstavljenega v Slovenskiem paviljonu na 12. arhitekturnem bienalu v Benetkah. Predava na več univerzah po Evropi.

 

L’espace infini je serija fotografij, ki jih je avtorica posnela v parku dvorca Versailles in sega v miselni prostor med baročno oblikovanim parkom, preko romantike in nedosegljivega, onkraj horizonta, magičnega realizma, pa vse do današnjega odnosa do starih parkov in dalje v neznano prihodnost, ki jo zakriva megla atmosferskega in duhovnega izvora.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov