InteresniSafari: Mariborjani in Mariborčani – Med hohštaplerji in lumpenproletariatom

Vljudno vabljeni v petek, 19. 7. 2019, ob 10.30 na sprehod v sklopu InteresnegaSafarija. Zbirno mesto bo na Glavnem trgu. Sprehod bo vodil umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

S tokratnima gostoma rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor – Matjažem Ruštom in Robertom Marinom se bomo sprehodili po mestu in spoznavali dva različna svetova. Na eni strani malomeščanske momente in prostore kvazi viskokih standardov, za protiutež pa še lokacije pajzlkulture in lumpenproletariata. Začeli bomo v srcu “pravega” Maribora in se le za trenutek ustavili na desnem bregu “drugega” Maribora, kot ga razume pravi Mariborjan. Podali se bomo po sledeh propadlih megalomanskih podvigov in med drugim spoznali prvi mariborski “šoping center”, oziroma, kar je od njegove veličine ostalo.
Med vračanjem proti centru mesta bomo nedvomno spoznali, da eden brez drugega ne moreta, saj sta kot dve plati istega kovanca, skupaj tvorita delček celote mariborske mentalitete in identitete.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov