Spoznaj rezidenta / Meet The Residents: Robert Marin in Matjaž Rušt

Vljudno vabljeni na spoznavni večer z aktualnima rezidentoma SobeZaGoste / GuestRoomMaribor, Robertom Marinom in Matjažem Ruštom, v petek 12. 7. 2019, ob 19:00, v Galerijo K18 (Koroška cesta 18).

Roberta Marina in Matjaža Rušta v tandemu poznamo predvsem po projektu Najlepše mesto na svetu, ki označuje serijo dokumentarnih fotografij nastalih v Ljubljani, katere avtorja kontinuirano objavljata na spletnem fotoblogu že od leta 2014. Osnovno izhodišče omenjenega projekta je superlativni citat ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, s katerim ta pozitivno afirmira cilje mestne razvojne politike. Avtorja z zajemanjem melanholičnih in absurdno delujočih motivov iz družbenega obrobja subjektivno reflektirata družbeno realnost in preko tega gledalca soočata z neko drugo estetiko, ki predstavo o najlepšem mestu na svetu – Ljubljani, prizemljuje s surovo neposrednostjo.

Soroden projekt, naslovljen Mesto miru, sta avtorja izvedla tudi na kratki rezidenci v Slovenj Gradcu, Maribor pa je njuna, vsaj kratkoročna, prihodnost.

Na dogodku bomo obenem imeli priložnost prisluhniti predstavitvi izbranih samostojnih fotografskih projektov I Still Believe In Santa Claus Roberta Marina in projekta Novi svet ter Politična krajina Matjaža Rušta.

Foto: Asiana Jurca Avci

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov