StopTrik z video mappingom na Lentu

Galerija K18 je letošnje novo nevladniško prizorišče Festivala Lent, ki ga vključujemo kot opomnik na mnoge kvalitetne in nepogrešljive vsebine, ki se skozi celo leto odvijajo na Koroški cesti.

Projekcije, ki bodo potekale v času Festivala Lent med 18. in 29. 6. 2019, otvarjamo v torek, 18. 6. 2019, ob 21.00 z animirano avtorsko svetlobno video mapping instalacijo na pročelju Galerije K18. V času Festivala Lent pa bo vsak večer med 21.00 in 24.00 del naše dejavnosti predstavljen z atraktivnim programom animiranih filmov Mednarodnega filmskega festivala StopTrik.

Pročelje Galerije K18, ki že leta služi kot platforma za raznolike intervencije in kreativne posege v javnem prostoru, bo v času Festivala Lent preoblikovala koroška skupina ustvarjalcev Gangl Production. V digitalni animaciji, prirejeni po arhitekturnih elementih fasade, bodo uporabljeni deli stop animacij, ki bodo v dvanajstih dneh predvajani v galeriji.

Gangl production je skupina grafičnih in zvočnih ustvarjalcev, ki se ukvarja z video produkcijo, 3D animacijo, glasbo in zvočnimi efekti. Ekipa je specializirana za 3D animacijo in celotno produkcijo video mappinga. Sodelujejo z glasbenimi skupinami (Laibach,  ZircuS), pri katerih postavljajo virtualno vizualno scenografijo in skrbijo za vsebino in izvedbo projekcije na koncertih.

V sodelovanju z Narodnim domom Maribor.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2019 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov