Javni poziv za prispevke za zine Here We Are

Here We Are Zine je spletna publikacija z družbeno-angažiranimi, aktivističnimi in kreativnimi LGBTQ+ vsebinami. Namen zina je nuditi prostor raznoterim LGBTQ+ temam, ustvariti kreativno mesto za deljenje tako svoje osebne izkušnje kot tudi poglede na umetnost, družbeno-politično kritiko in aktivizem.
Zadnji rok za oddajo prispevkov je 8. 7. 2019, na hereweare.submissions@gmail.com.

To poletje se pripravlja prva številka Here We Are Zine. Če si LGBTQ+ umetnica_k, pisatelj_ca, pesnik_ca, aktivist_ka… si dobrodošla, da se pridružiš ekipi, ki ustvarja zine.

Ideja zina Here We Are se je porodila iz organizacije majhnega istoimenskega festivala, ki so ga novembra 2018 v okviru Evropske prostovoljne službe organizirale_i prostovoljke_ci Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru. Festival je nastal kot odgovor na pomanjkanje LGBTQ+ scene v Mariboru, ponudil je program dogodkov z namenom, da se predstavi zgodovina, kultura in življenje skupnosti LGBTQ+. Video o festivalu si lahko ogledate tukaj.

Ekipa Here We Are Zine prihaja iz različnih držav iz vse Evrope. A to ni ovira, da ne bi nadaljevale_i s pogovori, performansi, aktivizmom in z nasprotovanjem heteronormativnosti, kot so to počele_i tekom festivala. Razlika je le v platformi, aktivizem se bo nadaljeval preko spletnega zina.

Če bi rad_a objavil_a vsebino, ali imaš vprašanje, piši na: hereweare.submissions@gmail.com.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov