Filmopeka: Bomži

Junijska Filmopeka nam bo razkrila tragičen fenomen cestnih otrok v ukrajinskem mestu Makejevka. Vabljen_a v torek, 18. 6. 2019, ob 19:00 v prostore INFOPEKE na ogled dokumentarnega filma Bomži. Po ogledu sledi še pogovor z avtorjem dr. Andrej Natererjem in krajša preučitev tehničnih aspektov filma.

Film je posnet po knjižni predlogi znanstvene monografije z istim naslovom in ima format antropološkega dokumentarnega filma. Odkrito prikazuje težko življenje cestnih otrok v mestu Makejevka na jugovzhodu Ukrajine. Film je bil že večkrat javno predvajan, med drugimi tudi v Ameriki. Material za film je z opazovanjem z udeležbo med leti 2001 in 2011 zbral dr. Andrej Naterer, 10% posnetkov pa so zbrali otroci sami – tako film ponuja edinstveno priložnost preučevanja življenja cestnih otrok iz prve roke.

Tokratno Filmopeko organizira prostovoljska skupina RUBRIKA: FILMOPEKA. Glavni namen prostovoljske skupine je kreativno pisanje filmskih kritik, ogled filmov in organizacija filmskih večerov.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov