Informativno družabni dogodek »Prostovoljsko mesto«

Osrednji dogodek »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2019«, ki bo v sredo, 5. 6. 2019, med 10.00 in 14.00 na Trgu svobode, bo temeljil na ideji “Prostovoljskega mesta”, v katerem bo letos v ospredju tema povezovanja v skupnosti.

Dogodek organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor v okviru Eko teden.

Obiskovalkam_cem »Prostovoljskega mesta« bomo organizacije in naše_i prostovoljke_ci skozi osebne pogovore in s pomočjo informacijskega materiala predstavili prostovoljske programe in projekte, aktivnosti ter dosežke v naši lokalni skupnosti.

Vabimo vas, da se skupaj z nami podate tudi skozi interaktivne socialne igre in se preizkusite ali imate v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljke_ce. Tokrat boste prostovoljsko mesto spoznavale_i na drugačen način. Z obiskom posameznih organizaciji, ki se bodo predstavljale na festivalu, boste prejele_i napotke, ki vam bodo v pomoč pri sestavljanju zgodbe. »Prostovoljsko mesto« ni navadno mesto. Je mesto tkanja različnih zgodb.

Za glasbeno vzdušje bo v “Prostovoljskem mestu” skrbel GLAS PODZEMLJA, kolektiv, ki združuje glasbenike, kulturnike, aktiviste in ostale, ki sooblikuje slovensko glasbeno sceno.

Osrednji dogodek bo potekal v sodelovanju in z materialno podporo: Zveza prijateljev mladine Maribor, Salon uporabnih umetnosti, Zavod za turizem Maribor, Vetrinjski dvor in Narodni dom Maribor.

Vabljene_i k soustvarjanju letošnjega »Prostovoljskega mesta!«

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov